Dag van de Praktijkmanager: ‘Binnen de privacywet AVG mag juist heel veel’

Dag van de Praktijkmanager: ‘Binnen de privacywet AVG mag juist heel veel’

De Dag van de Praktijkmanager in de Mariënhof in Amersfoort trekt vandaag zo’n 150 gasten, sprekers en speciale partners. Tijdens de twaalfde editie van de dag vieren de praktijkmanagers hun vak. Daarbij krijgen de deelnemers een overzicht van thema’s als teamontwikkeling, communicatie, ICT, timemanagement en wetgeving. Met als centraal thema: wat is het belang van multidisciplinair samenwerken voor praktijkmanagers?

Charlotte benadrukt het belang van verbinden binnen de beroepsgroep en geeft het woord aan vertegenwoordigers van de beroepsvereniging NVvPM (praktijkmanagers in de huisartsenzorg). Voorzitter Imke Hornix legt uit waarom het belangrijk is dat de praktijkmanagers zich organiseren. ‘Een grote stap is dat onlangs het functieprofiel praktijkmanager in de CAO Huisartsenzorg is opgenomen. Samen kunnen we er ook voor zorgen dat het beroep in het kwaliteitsregister komt. Het is een aanwinst om daar in staan om op de hoogte te blijven en mee te gaan met de tijd.’

‘Ontzettende fan van de AVG’
Keynotespreker Jolanda van Boven is juriste, gespecialiseerd in gezondheidsrecht en privacywetgeving. Ze vertelt wat er komt kijken bij multidisciplinair samenwerken nu de nieuwe privacywet Algemene verordening gegevensverwerking (AVG) sinds 2018 van kracht is. Ze vertelt dat ze een ‘ontzettende fan’ van de AVG is en gaat in op dilemma’s die met deze wet in de hand kunnen worden beantwoord. Lees de rest van het verslag.

Dag van de Praktijkmanager: ‘Binnen de privacywet AVG mag juist heel veel’

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven