‘Gedoe kun je managen door het te omarmen’

‘Gedoe kun je managen door het te omarmen’

Frank Schurink is auteur van het boek Gedoemanagement. In 2006 ontstond tijdens een neuromarketingcongres bij Schurink het idee om de kennis over het brein en het menselijk communiceren te vereenvoudigen. Na zes jaar onderzoek is daar uiteindelijk Gedoemanagement uitgekomen: een zelfontwikkelingscursus van drie dagen teruggebracht tot een eenvoudig concept van tweeënhalf uur. Tijdens de Dag van de Praktijkmanager doet Schurink het fenomeen Gedoemanagement uit de doeken.

Frank Schurink is ondernemer en was altijd bezig met wat bedrijven willen. Op zijn veertigste is hij met zijn vrouw cursussen in zelfontwikkeling gaan volgen. Dit wekte zijn interesse om zelf cursussen over dat onderwerp te geven. Schurink raakte met name geïnteresseerd in de neurowetenschap: het gedrag van het menselijk brein. Dit leidde tot het schrijven van het boek Gedoemanagement.


Wat is gedoe en hoe is dat te managen?

Frank Schurink: 'Gedoe is iets waar je veel tijd en energie aan kwijt bent, zonder dat het je echt iets oplevert. Je brein is alleen bezig op de automatische piloot. Je zou kunnen zeggen: in de overlevingsstand. Een logisch gevolg hiervan: hoe meer je gedoe niet wilt hebben, hoe meer gedoe je krijgt. Dat is te managen door...

Klik hier om het hele interview te lezen.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven