Programma

We zijn samen met onze Raad van Advies, bestaande uit leden van het PraktijkmanagersNetwerk en de NvvPM druk bezig met het programma.

Tijdens de Dag van de Praktijkmanager kun je verschillende keuzesessies volgen die voor jou relevant zijn. Je kunt kiezen uit sessies die gespecialiseerd zijn op niveau, type praktijk, voor jezelf, je team en je praktijk. Deze keuzesessies kun je volgen in de vorm van masterclasses, actualiteitensessies, ontwikkelingssessies, intervisies en speedconsults. Omdat je niet zit te wachten op algemene verhalen, zorgen de sprekers voor direct toepasbare informatie.

Het volledige programma volgt zo snel mogelijk!

Neem voor meer informatie contact met ons op.

 • TijdTitelSprekerType
 • 09:15 - 10:00Hartelijk welkom ALGEMEEN 20190523plenair

  We leggen de rode loper voor je uit en ontvangen je aan je eigen regio-tafel met een heerlijke kop koffie en wat lekkers.

  Hartelijk welkom

 • 10:00 - 10:10We gaan van startCharlotte van den Wall BakeALGEMEEN 20190523plenair

  Charlotte van den Wall Bake opent als onze dagvoorzitter de Dag van de Praktijkmanager. Tevens geeft ze ook verschillende sessies die je kunt volgen! 

  We gaan van start door Charlotte van den Wall Bake

 • 10:20 - 10:45Keynote: multidisciplinair samenwerkenJolanda van BovenALGEMEEN 20190523plenair

  In deze keynote gaan we aan de slag met multidisciplinair samenwerken. We gaan in op voorwaarden en verantwoordelijkheden, ook in het licht van de organisatorische eisen van AVG, de tuchtrechter en de klachtenbehandeling en social media in de praktijk. In de workshop in keuzeronde 1 gaan we hier dieper op in. 

  Keynote: multidisciplinair samenwerken door Jolanda van Boven

 • 10:45 - 11:00Koffiebreak ALGEMEEN 20190523plenair
 • 11:00 - 12:30Keuzeronde 1 Meerdere sprekersALGEMEEN 20190523plenair
 • 11:00 - 11:45Hey doc, zullen we duppen?Anneke VassACTUALITEITSESSIE 20190523actualiteitsessie

  Digitaal wordt in hoog tempo het ‘nieuwe normaal’. Ben jij al klaar voor het Digitaal Uitwisselen tussen Patiënt en Professional, ook wel duppen genoemd? In deze workshop laten we je zien hoe OPEN u daarbij helpen. Zodat je op 1 juli 2020 klaar bent voor de wettelijke verplichtingen op het gebied van elektronische inzage en gegevensbescherming, die dan van kracht zijn.

  OPEN is een 4-jarig programma dat huisartsen en eerstelijnsorganisaties helpt om aan iedere inwoner van Nederland die dat wil veilig, betrouwbaar en zonder kosten, digitaal toegang te verlenen tot de eigen gezondheidsgegevens Het programma is een initiatief van LHV, NHG en InEen.

  Leerdoelen

  • Inzicht in de laatste stand van zaken op het gebied van digitale informatie-uitwisseling tussen patiënt en zorgprofessional;
  • Kennis over de praktische hulp die OPEN kan bieden: wat kan ik verwachten, wanneer krijg ik hier mee te maken en hoe kan ik meedoen?
  • Concrete praktijkvoorbeelden over de voordelen die digitale informatie-uitwisseling biedt voor huisartsen, hun praktijkpersoneel en hun patiënten.

  Hey doc, zullen we duppen? door Anneke Vass

 • 11:00 - 11:45RegelRecht in de praktijk!Jolanda van BovenONTWIKKELSESSIE 20190523ontwikkelsessie

  Aansluitend op de keynote, gaan we in deze workshop verder in op multidisciplinair samenwerken. We gaan in op voorwaarden en verantwoordelijkheden, ook in het licht van de organisatorische eisen van AVG, de tuchtrechter en de klachtenbehandeling en social media in de praktijk.

  RegelRecht in de praktijk! door Jolanda van Boven

 • 11:00 - 11:45Help, de inspectie!  ONTWIKKELSESSIE 20190523ontwikkelsessie

  Een inspectiebezoek, daar huivert bijna iedereen wel voor. Hoe kan je je daar goed op voorbereiden, zodat je bij een bezoek niet in de stress schiet. En als je op je welverdiende vakantie bent en de inspectie komt op de praktijk, weten je collega’s dan waar ze alle documenten kunnen vinden of moet je dan vanaf je vakantieadres gaan nadenken waar alles ligt. Ik hoop je tips te kunnen geven over hoe ik het georganiseerd heb, wat mij in ieder geval veel rust geeft.

  Help, de inspectie! 

 • 11:00 - 12:30Aan de slag met houding en gedragCharlotte van den Wall BakePetra KroonMASTERCLASS 20190523masterclass

  In deze combisessie krijg je praktische handreikingen om ongewenst gedrag van werknemers aan te pakken, van een vervelend incident tot een (sluimerend) arbeidsconflict. Hoe spreek je een werknemer effectief aan op zijn gedrag? En wanneer draagt feedback bij aan de gewenste verandering? Ook leer je hoe en wanneer je een officiële waarschuwing kunt inzetten. Je maakt kennis met de juridische aspecten van de ontslaggronden 'verwijtbaar handelen' en de 'verstoorde arbeidsverhouding', voorzien van praktijkvoorbeelden en handige tips. Deze combisessie betreft een verkorte versie van de dagtraining 'Aan de slag met houding en gedrag' van Charlotte van den Wall Bake en Petra Kroon.

  Aan de slag met houding en gedrag door Charlotte van den Wall Bake, Petra Kroon

 • 11:45 - 12:30Workshop timemanagement:  leer organiseren!Jetty RozemaONTWIKKELSESSIE 20190523ontwikkelsessie

  Is het voor jou een geploeter om alle ballen in de lucht te houden en je werk op een plezierige manier af te krijgen? Ontdek wat jij hieraan kunt doen! Jetty Rozema leert jou hoe je vol zelfvertrouwen efficiënt aan voor jou belangrijke zaken kunt werken. Resultaat: meer plezier | minder moeite | betere werkprestaties!

  Workshop timemanagement:  leer organiseren! door Jetty Rozema

 • 11:45 - 12:30Kwaliteit in de huisartsenzorgKlara KnapenONTWIKKELSESSIE 20190523ontwikkelsessie

  In de huisartsenpraktijk kennen we kwaliteitscontrole. Wat, hoe en wanneer moet je controleren? Welke instrumenten kun je hiervoor gebruiken en wat is de rol van de praktijkmanager. In de huisartsenzorg zijn de meest bekende vormen accreditatie en certificering. Onderdeel van deze controlesystemen is het maken van verbeterplannen die toegelicht worden in het te maken beleidsplan en jaarverslag.

  Kwaliteit in de huisartsenzorg door Klara Knapen

 • 12:30 - 13:15Lunchbreak  ALGEMEEN 20190523plenair
 • 13:15 - 14:45Keuzeronde 2 Meerdere sprekersALGEMEEN 20190523plenair
 • 13:15 - 14:00Strategie met ballenJos LuypaersONTWIKKELSESSIE 20190523ontwikkelsessie

  Stel jezelf eens de vragen:

  • “Weet ik precies waar ik met mijn bedrijf, praktijk of team naar toe wil?”
  • “Zijn mijn ‘stippen op de horizon’ helemaal duidelijk en weet ik hoe daar te komen?”
  • “Realiseer ik mijn ambities wel voldoende en boek ik voldoende resultaten?”

  Wanneer je jezelf op één of meerdere van deze vragen het antwoord “Nee” of “Weet ik niet (precies)” geeft, zal het je meteen helder zijn dat je de doelen die je voor ogen hebt niet duidelijk genoeg gedefinieerd hebt. Hetzelfde geldt tevens voor een goede strategie om die te bereiken.

  Met de inzichten uit deze interactieve workshop kun je daar meteen verandering in gaan brengen!

  Strategie met ballen door Jos Luypaers

 • 13:15 - 14:00Nieuwe wetgeving flex en ontslag: begin nu je voorbereiding Petra KroonONTWIKKELSESSIE 20190523ontwikkelsessie

  Opnieuw wordt er fors ingegrepen in het arbeids- en ontslagrecht. Nog geen 3 jaar na de Wet werk en zekerheid moet het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) het weer makkelijker maken om gebruik te maken van tijdelijke arbeidsovereenkomsten en wordt het ontslagrecht flink versoepeld. Daar staat tegenover dat de kosten voor flexwerkers en ontslag zullen stijgen. De inwerkingtreding van de WAB is voorzien per 1 januari 2020 maar werpt nu al zijn schaduw vooruit. Mr. drs. Petra Kroon, specialist op het gebied van arbeidsrecht en flexibele arbeidsrelaties, loopt alle belangrijke wijzigingen met je door en geeft je handige tips en aanwijzingen om je voor te bereiden op de komst van de WAB. 

  Nieuwe wetgeving flex en ontslag: begin nu je voorbereiding  door Petra Kroon

 • 13:15 - 14:45Digitale zorgverlening in de huisartsenpraktijkAty de RuiterMASTERCLASS 20190523masterclass


  Presentatie van een best practice bij huisartsen in de regio Zeist waar digitale zorgverlening werd uitgerold en in korte tijd 30% van de populatie de app Zorg4Zeist ging gebruiken. Wat zijn voorwaarden voor succes, wat betekent digitale zorg voor de praktijkorganisatie, welke winst is er te behalen op de zorglogistiek? Deze vragen en je eigen concrete vragen over inzet van digitale zorgverlening krijg je beantwoord in deze interactieve sessie.

  Digitale zorgverlening in de huisartsenpraktijk door Aty de Ruiter

 • 14:00 - 14:45Jaja, het kan: een team dat veranderingen omarmt!Charlotte van den Wall BakeONTWIKKELSESSIE 20190523ontwikkelsessie

  Het lijkt wel alsof de eerste lijnzorg altijd aan verandering onderhevig is. Veranderingen doen een groot appèl op praktijkhouder, praktijkmanager en op het team. Je weet uit ervaring dat jouw team niet staat te springen bij een volgende verandering, en toch ontkom je er meestal niet aan. Het is dus zaak om een aanstaande verandering goed voor te bereiden en op de juiste manier bij het team te introduceren. Je hébt invloed op het creëren van draagvlak voor veranderingen in jouw praktijk! In deze lezing leer je hoe je een verandering kunt introduceren en medewerkers mee kunt krijgen met jouw plannen.

  Jaja, het kan: een team dat veranderingen omarmt! door Charlotte van den Wall Bake

 • 14:45 - 15:15Koffiebreak ALGEMEEN 20190523plenair
 • 15:15 - 16:00Keuzeronde 3 Meerdere sprekersALGEMEEN 20190523plenair
 • 15:15 - 15:45Gedoemanagement, een onverwachte opluchtingFrank SchurinkACTUALITEITSESSIE 20190523actualiteitsessie

  Overal waar mensen met mensen werken, is ook gedoe. Niet direct een geruststellende gedachte, maar wel één die je aan het denken zet. Als gedoe onvermijdelijk is, wat dan? Die vraag wordt opgepakt in de workshop Gedoemanagement door te kijken hoe ons brein geageerd op gedoe. Zo kunnen we ons brein heel simpel op een 'geen gedoe’ stand zetten én daardoor neemt het leervermogen van ons brein ook nog eens enorm toe. Interesse? Kom dan vooral. Workshopleider: Marian Bentvelzen.

  U leert:

  - De 5 opluchtingen van gedoe.
  - Omgaan met gedoe en hoe de gedoe aan-/uitknop werkt.
  - Hoe u de kennis direct kunt toepassen.

  Gedoemanagement, een onverwachte opluchting door Frank Schurink

 • 15:15 - 15:45De praktische kant van LEAN in de praktijk!Margreet WielingaMASTERCLASS 20190523masterclass

  Ken je dat? Fouten die steeds weer gemaakt worden, of knelpunten die steeds terugkomen waarvan je niet 1,2,3 kunt achterhalen waar ze vandaan komen? In deze sessie gaan we samen kijken hoe je gestructureerd een knelpunt aan kunt pakken. Meten is een belangrijk onderdeel  van een verbeterproces, maar hoe dan? Ik weet zeker dat jij na deze sessie ook gaat meten en daardoor verbeteringen kunt doorvoeren in jouw praktijk.

  De praktische kant van LEAN in de praktijk! door Margreet Wielinga

 • 16:05 - 16:3521 dagen niet klagen challenge ALGEMEEN 20190523plenair

  Een praktijkmanager zit tussen ongelofelijk veel vuren; veeleisende patiënten, klagende praktijkhouders, klagende teamleden en zeurende leveranciers. Kevin Weijers brengt je in een wervelende afsluitende keynote lezing eye openers hoe jij kunt zorgen dat je zelf geen klager wordt. Kevin laat zien hoe je anders naar je eigen werkelijkheid kunt kijken, en met (kleine) experimenten het praktijkmanagement leuker maakt voor jezelf!  Zijn eerste boek ‘21 Dagen Niet Klagen’ over zijn eerste 35 experimenten verschijnt begin juni.

  21 dagen niet klagen challenge

 • 16:35 - 17:30Afsluitende borrel ALGEMEEN 20190523plenair

Alle filters verwijderen (reset)

Terug naar boven