Speedconsults

Eén van de onderdelen van de Dag van de Praktijkmanager zijn de speedconsults. Tijdens een speedconsult ga je in gesprek met een expert over de vragen die je bezighouden en ontvang gratis en vrijblijvend advies en inzichten om ze op te lossen. Zo kan je onder andere in gesprek over zzp vraagstukken, ziekteverzuim, wet- en regelgeving. Wil jij graag deelnemen? Reserveer jouw speedconsult!

Beschikbare consults:

ZZP met Erik van Dam
Al jaren worstelen arbeidsmarkt en overheid met het verduidelijken van de arbeidsrelatie tussen zzp’ers en hun opdrachtgevers. Dat geldt ook voor de eerstelijnszorg. En dan niet alleen de huisarts, tandarts of fysiotherapeut als zzp’er, maar ook bijvoorbeeld de assistent, praktijkondersteuner en u als praktijkmanager zelf. Begin oktober 2023 verscheen het langverwacht zzp-wetsvoorstel dat meer duidelijkheid moet bieden. Wat betekent dit? Wat moet er dit jaar gebeuren? Wat er exact aan de orde komt in dit speedconsult bepaalt u helemaal zelf. Uw vragen en gedachten staan centraal!

Dossiervorming met Sule Karagan
Iedere werkgever heeft de wettelijke verplichting om personeelsdossiers bij te houden van alle medewerkers. Naast bijvoorbeeld de naam, contactgegevens en bankrekeningnummer worden hierin ook de gemaakte afspraken en het functioneren van de medewerker bijgehouden. In geval van disfunctioneren of een verstoorde arbeidsverhouding is een goed opgebouwd ontslagdossier essentieel voor de werkgever. Heeft u vragen over de inhoud van het personeelsdossier, benieuwd welke wet- en regelgeving belangrijk is of welke stappen je met volgen? Stel je vraag aan Sule!

Ziekteverzuim met Michel Fortman of Marc D'Ancona
Het ziekteverzuim is hoog in de zorg. Vooral langdurig en psychisch verzuim en bij jongere medewerkers is nu een serieus topic. Oorzaken te over: hoge werk- en regeldruk, krapte op de arbeidsmarkt, generatie-issues, noem maar op. Lang niet alles kun je als werkgever voorkomen. Waar heb je wél invloed op, en hoe pak je dat dan aan? En: welke verplichtingen gelden er als je met een zieke werknemer te maken krijgt? En wie kan je daarbij helpen? Michel en Marc kunnen samen met jou deze vragen beantwoorden.

Teamenergie en succes vieren met Nora Ennahachi
Integriteit, vertrouwen, samenwerken en motiveren zijn de krachten achter mijn teamsucces. Een team is op zijn sterkst als zij de juiste ondersteuning met de juiste middelen en de nodige complimenten krijgen. Met je team samen kan je deze krachten vervolgens omzetten in gemotiveerde energie. Ik geloof namelijk dat mensen niet doen wat je ze vraagt te doen, maar wat ze je zien doen. Be the leading example and succes will follow! Nora helpt jou graag om samen met je in gesprek te gaan om het uiterste uit jouw team te halen!

Unresolved Conflict Calling met Willy van der Wind
De speeddate gaat jou op onnavolgbare magische wijze een heel ander beeld en duidelijk inzicht geven in de kwestie die in jouw zakelijke of persoonlijke leven speelt. Op basis van een korte vragenlijst die je vooraf krijgt bij inschrijving voor de speeddate met Willy, gaat Willy direct met je de diepte in voor een concrete conflictdiagnose en krijg je inzicht in wat maakt dat je een sluimerende kwestie nog niet aanpakt of wat je kunt doen om beweging te krijgen in een geëscaleerd of vastgelopen conflictsituatie. Het kan gaan over jou in conflict met iemand of een conflict wat speelt tussen twee of meer teamleden in jouw praktijk. Het kan gaan over iets actueels of iets wat je nog bezighoudt over een conflict wat heeft gespeeld. Je komt verfrist en verrast uit deze date, je horizon is verbreed.

Lees hier meer over de consultants:

SpeedconsultsSpeedconsultsSpeedconsultsSpeedconsultsSpeedconsults

Terug naar boven