Michael Joosen

Michael Joosen

Functie:
ReviewCollect | Online reputatie & Voorpraktijken | Inkoop & contractbeheer

Organisatie:
ReviewCollect

Michael Joosen is een Nederlandse ondernemer en expert op het gebied van facility management, online reputatiemanagement en inkoop en contractbeheer. Hij werd geboren in de jaren '80 en studeerde Facility Management aan de Haagse Hogeschool / The Hague University of Applied Sciences. Na zijn afstuderen begon hij zijn loopbaan als inkoopadviseur bij diverse organisaties.

In 2011 richtte Michael Joosen zijn eigen bedrijf op, Voorpraktijken genaamd. Dit bedrijf ondersteunt eerstelijns zorgpraktijken bij de inkoop en het contractbeheer van vijftig verschillende aandachtsgebieden. Michael was geïnspireerd door zijn echtgenote Marloes, die tandarts is. Zij vertelde hem vaak dat randzaken in de tandartspraktijk vaak blijven liggen en Michael besloot hierop in te springen en praktijken te ontzorgen.

In 2020 nam Michael het initiatief voor ReviewCollect, een softwarebedrijf dat geaccrediteerde patiëntentevredenheidsonderzoeken uitvoert, online reputatie opbouwt en medewerkerstevredenheid meet. Ook is er een quiz ontwikkeld, genaamd KennisCollect, waarbij medewerkers hun kennis over de richtlijnen in de praktijk kunnen toetsen. Dit alles draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en de werksfeer in de tandartspraktijk.

Een interessant feit over ReviewCollect is dat dit bedrijf is ontstaan doordat Michael tijdens zijn werkzaamheden bij Voorpraktijken-klanten constateerde dat er geen goede oplossing was voor dit soort dienstverlening. Hij wilde inspringen op deze behoefte en zocht daarvoor naar een partner die de technische ontwikkeling van de software op zich kon nemen. Zo kwam hij uit bij Robert de Kok, een zeer begaafde programmeur die op dat moment zijn softwarebedrijf had verkocht en toe was aan een nieuwe uitdaging.

Een leuk weetje is dat Robert de stiefvader is van Michael en nu zijn compagnon is bij ReviewCollect. Samen hebben ze een succesvol bedrijf opgebouwd dat praktijken helpt bij het verbeteren van hun online reputatie en het meten van patiënt- en medewerkerstevredenheid. Door hun unieke samenwerking als familie en zakenpartners, zijn ze in staat om hun krachten te bundelen en zo het beste resultaat te behalen voor hun klanten.

In 2021 hebben Michael en zijn echtgenote Marloes samen een tandartspraktijk in Tilburg overgenomen genaamd Mondzorg Tilburg West. Door deze overname heeft Michael zijn expertise kunnen uitbreiden en dit kunnen combineren met de praktische ervaring die Marloes heeft als tandarts. Zo kunnen ze gezamenlijk de beste zorg bieden aan hun patiënten.

Michael is een gedreven ondernemer die zich inzet voor het verbeteren van de zorg en het ontzorgen van tandartspraktijken. Dankzij zijn expertise en samenwerkingen is Michael betrokken bij een succesvolle praktijk in Tilburg en twee bloeiende bedrijven die bijdragen aan de kwaliteit van zorg in Nederland en aan het rendement van hun klanten.

« Naar het overzicht

Terug naar boven